Mapalaboral.org

Tens algun dubte? Escriu-nos!

Actua

Actua

El teu projecte professional està encarat, ara és el moment de passar a l’acció. Tens clar el teu objectiu laboral i saps quines són les teves competències fortes i les àrees en què has de millorar per assolir el teu objectiu, és a dir, per treballar en les feines per les que t’has decidit.

Aquí podràs planificar el procés de millora que necessites fer per assolir el teu objectiu laboral, planificar el procés de cerca de feina i preparar les eines i recursos que et calen per presentar la teva candidatura.

Per fer-ho pots consultar la informació, recursos i material de suport i fer les activitats que se’t proposen i/o cercar-ne pel teu compte.

Per acabar, recorda que el projecte professional és un procés obert i dinàmic que s’ha d’anar revisant i actualitzant ja que al llarg de la teva trajectòria vital i professional aniràs canviant d’interessos i d’objectius laborals, aniràs adquirint competències, el mercat de treball varia permanentment, etc.

Ara que ja saps què has de millorar per tenir més probabilitats de treballar en la feina (o feines) que has triat, és el moment de definir un pla. Això implica: marcar objectius (què has de millorar i per a què), accions (què pots fer per aconseguir-ho), recursos i persones implicades que et poden ajudar, resultats (què esperes aconseguir, com sabràs que has assolit l’objectiu) i calendari (quant de temps necessites i de quant temps disposes).

Sovint es diu que buscar feina és una feina. Cal dedicar-hi temps i disposar de coneixements, eines i recursos per a la cerca. Per això t’has d’assegurar que tens tot el que necessites, planificar el procés i fer-ne el seguiment. Tot plegat t’ajudarà a ser més eficient i eficaç a l’hora de buscar la feina que t’interessa.